Årets polishund 2009
Heratorpets Orax

Heratorpets Orax

Orax såldes när han var ca 5 månader. Jag sparade honom för att jag kände att han hade lite mer "vilja" än medelvalpen. Magnus, som köpte honom, har lagt ner ett stort jobb för att få honom till den polishund han är idag. Jag såg visserligen att han hade speciella egenskaper, men Magnus har jobbat hårt för att locka fram det jag, som uppfödare, såg i honom som valp.

 

Pressmeddelande från SKK


Müsli i SR Kalmar - P4

Orax har att brås på...

Onsdag 4 november
Årets polishund finns i Västervik. Det är en schäferhanne vid namn Heratorpets Orax, eller Orax rätt och slätt.
Läs hela artikeln ...


Monika med Koko Bello till höger

Polisens hemsida

Orax från Kalmar är Årets Polishund

Schäferhanen Orax har fått pris som Årets Polishund 2009. Orax tjänstgör vid polis-myndigheten i Kalmar län tillsammans med sin hundförare polisinspektör Magnus Lundahl, 33.

Orax kommer från Heratorpets kennel i Glanshammar och är snart sju år. Magnus har ... läs mer


Orax som valp, 5 veckor gammal

Sveriges Radio P4 Kalmar

Orax är landets bästa polishund

Sjuårige schäferhanen Orax från Kalmar län har utsetts till årets polishund 2009. Orax har letat rätt på inte mindre än 33 personer under karriären, en unik prestation enligt polisexperter.

– Spårning är hans paradgren, säger ... läs mer


Orax, cirka 4 månader, med sin pappa Passat Milo

Sveriges Radio P4 Kalmar

Radioinslag från morgonen den 4 november.

Lyssna antingen på allt eller spola fram till tidsangivelse 20:00. Inslaget om Orax börjar vid 20:00.

Lyssna även efter intervjun och musiken, då kommer lite mer info.


Orax 2,5 år

Polishunden - medlemstidning för Polisens Hundförarförbund nr 3 2009

Magnus gick räddningssökkurs i Karlsborg

– Jag är övertygad om att det räddade hennes liv

Klockan är strax efter tio på kvällen och det är en av de första dagarna i maj. Temperaturen har sjunkit till runt nollan och det är nästan vindstilla. Terrängen är riktigt besvärlig, risig och snårig. Magnus Lundahl har skickat ut sin schäferhane, Heratorpets Orax på ett sökslag. Hunden har varit borta ett litet tag och med tanke på att E22:an går mindre än en halv kilometer bort ... läs mer

Gå till sidan sidan 21 i pdf-filen.


Citat:

..... men numera vet Magnus att det alltid går att lita på Orax förmåga. Detta har inneburit inte mindre än 33 uppfångade personer (gripna, försvunna med mera), hittills under karriären, vilket får ses som en unik prestation.

Corren Sjuårige schäferhanen Orax från Kalmar län har utsetts till årets polishund 2009. Orax har letat rätt på inte mindre än 33 personer under karriären, en unik prestation enligt polisexperter.Västerviks Tidningen
har också gjort ett inslag om Magnus och Orax. Inklusive film.

Orax är bäst i hela Sverige

Av landets alla 450 polishundar har schäfern Orax i Västervik utsetts till Årets polishund 2009. Vid prisutdelningen på Älvsjömässan den 12 december väntar ett extra saftigt köttben till 7-årige Orax och 15 000 kronor till polishundföraren Magnus Lundahl. läs och se mer ....


Jag har just nu en hane, född 2009-04-23, som jag också har plockat ut ur kullen för att jag tror mycket på honom. Mormor till honom är Orax mamma, Heratorpets Koko Bello. Han är naturligtvis till salu, till rätt förare.